Petrecerea aniversara a copilului

11082207_1013968905299524_4824271526056786667_oDupa experienta celor 8 aniversari  pe care le-am organizat pentru Maria si Vladimir pana acum, iata „my two cents”:

– Aniversarea de 1 an e motiv de celebrare in familie si alaturi de nasi daca rupeti turta/taiati motul.

– Aniversarea de 2/3 ani e bine sa fie facuta in cerc restrans: copilul nu are asteptari, dorinte si in plus, varsta este una destul de dificila pentru socializare in grupuri mari.

– De la 3/4 ani in sus copiii incep sa aiba dorinte, asteptari, prieteni, preferinte. Sunt deja capabili sa aleaga tematici, sa incropeasca liste de invitati… De la acest punct totul tine de posibilitatile materiale ale parintilor de a indeplini dorintele celor mici.

Maria vrea petreceri grandioase pe care le planifica (inca de la 4 ani) in detaliu… detalii care ar uimi orice adult. Stie clar cum trebuie sa fie farfuriile, paharele, designul tortului, designul salii de petrecere, ba chiar descrie in detalii cum isi doreste sa fie momentele de entertainment … Vladimir, isi doreste cadouri. Si nu orice fel de cadouri.. pentru el petrecerea nu e importanta. In fiecare an face cate o fixatie pe un obiect (exagerat de scump, intotdeauna) si ne bate la cap luni intregi sa i-l luam.

Pe vremea mea ( wow, cum suna asta!) aniversarile mi le faceau ai mei  acasa. Acum nu prea se mai practica acest tip de petrecere. Din cate imi amintesc eu, atunci copiii erau toti din vecini si toti erau adusi si luati de parinti. Acum parintii raman la petreceri. Si e ok asa.. parintii mai apuca si ei sa schimbe o vorba. In plus, acum prietenii copiilor nu se mai limiteaza la vecini… viata sociala a evoluat. Pentru noi varianta optima este organizarea aniversarii la un loc de joaca. Si am gasit si locul ideal pentru noi: Peekaboo. Este aproape de casa noastra, amenajarea si dotarile lui sunt pe placul copiilor, au colaboratori (animatori, catering , cofeterii) care livreaza servicii/produse ireprosabile si la preturi decente. Tot ce tine de pret in colaborarea cu ei este DECENT… chiar ieftin in comparatie cu alte locuri. Va doresc tuturor cate un Peekaboo la voi in cartier! Din cate stiu eu, mai exista un loc similar in sectorul 4 al Bucurestiului: Elefantelul Curios.

Noi am experimentat si organizarea petrecerii aniversare la un loc de joaca dintr-unul din mall-urile Bucurestiului. Pe scurt: scump, fara pic de intimitate si servicii deloc personalizate… nimic care sa merite… cel putin din punctul nostru de vedere.

Petrecerile aniversare ale copiilor sunt intens exploatate de furnizorii de astfel de servicii. Alegeti cu intelepciune si nu uitati ca piata se seteaza in functie de cerere si oferta, iar acceptarea ofertelor sta in puerea noastra!

Articole pe aceeasi tema

Un comentariu