Enel. My Enel pe smartphone

Stiu ca unii dintre voi nutresc sentimente nu tocmai de bine pentru Enel, insa cu retea subdimensionata sau fara, avem nevoie de ei… asta daca nu avem vreo eoliana in curte…

Cat timp am stat acasa cu cei mici, eu eram cea care avea in grija inregistrarea indexului lunar si plata facturilor. Atunci am descoperit sectiunea MyEnel a site-ului lor. Mi-am facut cont si totul mergea aproape de minune ( au un soi de sistem anti-eroare care nu iti permite sa inregistrezi online un idex mai mare de 5 ori decat cel anterior, insa noi cum aveam un consum fluctuant, mai intampinam si astfel de situatii asa ca trebuia sa inregistrez indexul telefonic). De cand am inceput munca, am inceput sa nu reusesc sa ma mai achit la timp de aceasta „indatorire” – exista o perioada limitata in care poti inregistra indexul… pana intr-o zi: ziua in care am descoperit in Google Play aplicatia MyEnel pentru Android!

sursa foto: Google Play

 M-am conectat imediat utilizand userul si parola contului pe care il aveam pe site-ul lor. Faptul ca au reusit sa le interconecteze pe cele doua imi pare un lucru tare util.  Am acces la informatii privind facturile, istoricul consumului, pot inregistra un index nou, am aces la un istoric al platilor si la informatii privind intreruperile programate. Pe aste le foloses eu. In rest mai sunt optiuni pentru prognoza meteo, informatii despre modalitatile de plata, informatii despre promotii ( nu stiu la ce sunt utile ca eu nu am prins „promotie” la Enel pana acum).

E o aplicatie gratuita, usor de folosit pe care o recomand oricarui posesor de telefon cu Android care are facturi de platit la Enel. Salveaza timp. Imi place.

Acum astept sa se lanseze aplicatii si pentru GDF Suez, Apa Nova, Romtelecom, RCS-RDS (..daca nu scoate Romtelecomul oferte mai avantajoase pana imi expira contractul) … sau exista si nu stiu eu?

Voi ce aplicatii „administrative” folositi si recomandati?

Articole pe aceeasi tema

2 comentarii

    1. Nu la plati ma refeream ci la faptul ca poti inregistra indecsii direct de pe telefon si ca poti avea acces la istoricul acestoara si al facturilor dar si la informatii legate de intreruperile programate. Internet banking-ul nu cred ca e atat de permisiv. Sau e?