Cu sfarcu’ in vant

sursa foto: 965kvki.com

Am aflat ca astazi, 13 Octombrie este „No Bra Day”, de unde altundeva decat de la un barbat. 🙂 . Nu stiu cate de oficiala este aceasta zi, dar ma folosesc de prilej pentru a scrie despre ceva subiectul: mame vs nemame fara sutien.

Natura nu e foarte miloasa cu multe dintre femei, iar maternitatea are grija sa lase amprente destul de greu de mascat asupra sanilor. … mai ales la posesoarele de cupe mai mari de A.  Nu stiu care sunt efectele alaptarii asupra sanilor, dar din cate am vazut, tind sa cred ca ele sunt mai pronuntate tot in cazul posesoarelor de cupe mai mari decat A.

Fluctuatiile de greutate, gravitatia, pierderea elasticitatii pielii, lipsa execrcitiilor specifice pentru intarirea musculaturii sanilor, toate isi lasa amprenta asupra sanilor…

Exista totusi si norocoase rafsatate de mama-natura sau femei care muncesc mult sa isi pastreze corpul in anumite standarde, dar nu e cazul meu…. sau mai sunt femei care apeleaza la chirurgia estetica pentru a-si aduce bustul la standardele dorite. Eu una, recunosc, ca sunt destul de atrasa de aceasta idee… dar intai de toate astept sa imi reglez problema kilogramelor in plus…

Marea majoritate a posesoarelor de sani (naturali sau nu) frumosi si nevitregiti de „intemperiile” vietii nu au „No Bra Day”, ci „No Bra DayS”. Multe dintre ele, pe buna dreptate… daca sanii lor sunt tepeni de la natura sau bisturiu, de ce sa se mai incorseteze in sutiene? … Altele, chiar daca nu au nevoie, folosesc sutiene pentru a masca efectele diferentelor de temperatura asupra sfarcurilor… dap, exact acele efecte care sunt atat de iubite de catre barbati…  Eu una nu am intalnit babrbat care sa nu admire niste sani tepeni, neincorsetati in sutien si care mai sunt si „pusi in valoare” de mici diferente de temperatura. 🙂 Ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place, nu? Eu una, recunosc drept, ca ma mai pierd in astfel de peisaje. Cu admiratie, nu cu invidie… Inainte de copii, obisnuiam sa nu port mereu sutiene, dar de cand cu cei mici si cu D-ul pe care l-am avut pana nu demult la cupa, nu m-am simtit confortabil sa fac asta. Acum inca nu o pot face…  cred ca numai bisturiul ma va face sa scot din nou pieptul la inaintere fara jena…  Inainte de copii, nici macar nu mi-am pus (prea mult in cadru neoficial.. ca in cel oficial nu eram cu sfarcu’n vant)  problema sfarcului in vant…  M-am surprins vara aceasta, cand la diferenta de 2 zile, am intalnit doua siliconate ce nu purtau sutien, in doua medii diferite: una tanara, ce nu parea a avea copii (convingere intarita de conversatiile legate de organizarea nuntii pe care le purta cu iubitul), la coada la casa intr-o Zara, iar cealalta in parc, insotita de doi copii. Ambele in uniforma stas de siliconate: maieu alb mulat, usor transparent, cu sfarcul vizibil in vant…

In prima situatie eram singura, in a doua, cu cei mici… alergam dupa ei la locul de joaca. probabil ca nici nu as fi observat peisajul daca Maria nu ar fi inceput sa tipe: „Tate! Tatele! Si Ma’ia tate! Si mama tate! Tanti tatele!” .. si arata cu degetul. 😀 Nimic din ce ii spuneam nu parea sa o faca sa vorbeasca mai incet, iar parintii din jur zambeau pe sub mustati… cea vizata, s-a stanjenit.. suficient cat sfarcurile sa i se intareasca si mai tare, ceea ce ii dadea apa la moara Mariei mele… greu am luat-o de acolo… Mi-a fost jena putin de intamplare, dar ce puteam face?

Am ramas reflectand la cele doua siliconate si am concluzionat in mintea mea ca ce-i frumos si lui Dumnezei ii place, dar totusi locul de joaca pentru copii, nu e un loc unde sa mergi cu sfarcul in vant.  Poate ca sunt ingusta la minte, dar asa gandesc eu. Nu am nici o problema cu cele care o fac.. stiu doar ca, daca voi ajunge candva in posesia silicoanelor mult visate, parcul va fi unul dintre locurile in care nu voi merge cu sfarcu’n vant fie ca va fi ” No Bra Day” sau nu.

Voi ce parere aveti despre sfarcurile-n vant?

Articole pe aceeasi tema

12 comentarii

  1. O, Doamne, ce maniere (lipsa). Eu una ca femeie admir un singur tip de san: mic, rotund, ferm, si putine femei detin asa ceva, ca e genetica forma lor, indiferent de cate exercitii faci. Eu oricum port sutien mereu…

  2. O, Doamne, ce maniere (lipsa). Eu una ca femeie admir un singur tip de san: mic, rotund, ferm, si putine femei detin asa ceva, ca e genetica forma lor, indiferent de cate exercitii faci. Eu oricum port sutien mereu…

  3. Eu port foarte rar sutien, pentru ca nu am ce baga in el. Ocazional, cand port bluzite nu prea largi sau cand bluzitele sunt putin cam transparente, folosesc si sutienul. :))
    In schimb, sora mea nu reuseste sa-si bage podoabele in cupa D. :)) E cinstit asa? :))

  4. Eu n-as iesi fara sutien vreodata. Sunt posesoare de cupa C, apoi de cupa D din adolescenta/ facultate. Suficient de multa vreme cat sa atrag multe priviri nedorite ” in zona” si comentarii lascive pe strada, desi purtam sutien. Fara sutien chiar nu m-as risca sa ies pe strada. Nu ma simt confortabil din pricina celorlalti si ale privirilor uneori prea staruitoare, spre enervante de multe ori, chiar si cu sutien.
    In plus acum ii am si foarte lasati datorita ingrasarilor si slabirilor succesive, as arata horror. Ma bate si pe mine un gand de chirurgie plastica pentru ridicare, dar nici dupa nu as iesi fara sutien.
    Sa zicem ca sunt mai conservatoare de felul meu.
    Dar nu ma deranjeaza si recunosc si eu ca admir pe plaja, pe strada, specimene fara sutien, atunci cand e ceva de admirat.

  5. Nu am treaba cu vazutul sfarcului, dar sincer profesoara mai greu cu sfarcul, cat nu sunt la scoala  nu port sutien, sau port rar. DA, dupa alaptat sanii nu mai arata la fel, insa nici eu nu pot sa spun ca-s o fire sportiva.

    1. @sofiaelena nu ma refeream la zona profesionala. Atunci nu cred ca e ok indiferent de profesie.. ah, ma rog sunt cateva profestii unde sfarcu’ in vand e „mandatory” dar nu le iau in calcul pe acelea… 🙂 eu ma refeream la stilul sexos de sfarc in vant …

    2. @sofiaelena nu ma refeream la zona profesionala. Atunci nu cred ca e ok indiferent de profesie.. ah, ma rog sunt cateva profestii unde sfarcu’ in vand e „mandatory” dar nu le iau in calcul pe acelea… 🙂 eu ma refeream la stilul sexos de sfarc in vant …

  6. Pai eu am aproape D, n-am alaptat insa sanii s-au lasat dupa sarcina mai mult decat vizibil desi cand am iesit din maternitate aveam cu 2 kile mai putin decat cand am ramas gravida…lasarea e una hormonala, nu are mare legatura cu alaptarea in sine ci cu sarcina. Siiiii, port sutien insa sfarcurile mele trec prin sutien cand vor ele. Pentru ca la cupa D nu am cum sa imi pun SI burete, ca ar insemna sa fie mai mari decat capu’. Asa ca…de multe ori sunt cu sfarcu’ in vant prin sutiene…ce sa fac? 😀 E drept insa ca nu a strigat nimeni dupa mine niciodata pe strada :))) Maria a fost super tare la faza asta!

    1. te inteleg. in stilul „been there”… dar nu cred ca arati cam asa la locul de joaca http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-intern/video-marina-dina-si-a-uitat-sutienul-acasa-uite-cum-i-se-vad-sanii-prin-maiou-183255.html  fara exagerare!

    1. @VeronicaMaxim .. ca alaptezi? … Si daca t-t te-am prins: La multi ani!!!! Multi ani fericiti si plini de bucurii! Cu mult darg.