Sambata, 18

Un fel de Marti, 13….

Totul a debutat cu un plonjon de-al lui Vladimir. Β A tinut mortis sa coboare din pat… si a plonjat direct pe podea. Plansete, urlete si un cucui.

Prima parte a zilei totul s-a invartit in jurul cucuiului lui…. Seara, insa, evenimentul a fost „surclasat” de accidentarea Mariei.

Aflata in vizita la matusa-sa, a reusit sa isi prinda mana la banda de alergat. Rezultatul: 3 degete ce au ramas fara amprente. Trei ore de plans si stat numai in brate la mama; musai cu ochelarii de soare pe ochi. M-am speriat ingrozitor cand mi-a adus-o si am vazut-o plangand si cu pielea atarnandu-i la degete. Cu ajutorul lui tata, si al matusii (care era si mai speriata decat mine) am reusit sa o dau cu betadina si sa tai pielea care atarna. Eu vroiam sa o iau in brate sa fug cu ea la spital… dar m-au tinut in loc facandu-ma sa inteleg ca nu aveau ce sa ii faca mai mult. Mana nu era strivita, ci doar pielea zdrelita. De atunci, avem o fetita stangace (dreapta e inutilizabila), care vine cu bubu la pupat la oricine ii iese in cale. Mada, mana, bubu. Adica: banda, mana, buba. Ti se rupe sufletul cand o vezi, iar cand o auzi, iti doresti sa poti lua durerea asupra ta… Nu pot face nimic, decat sa o asigur ca ca trece: Da mama, doare, dar o sa treaca. Ea imi raspunde: Da!Β 

Acum exerseaza mancatul, bautul apei, desenatul… toate facute cu mana stanga. E incaltata cu pantofiorii ei cu toc si tine pe nas ochelarii de soare. Asa doare mai putin. πŸ™‚ Din cand in cand isi mai aduce aminte de bubu si vine la pupat….

Colac peste pupaza, exact cand aveau mai multa nevoie de mine, am facut imprudenta sa beau doua pahare de apa minerala…. un exces pentru intestinele mele „incapacitate” in urma operatiei…. Noaptea trecuta faceam ture intre patul Mariei si baie….

A fost Sambata, 18 … Bine ca a trecut!

Articole pe aceeasi tema

18 comentarii

  1. Imi pare rau de accident! Nu’sh ce sa zic mai mult, decat ca sper sa se vindece repede si sa se intample cat mai rar spre deloc in viitor.

  2. of, of, bietii puiuti, mai ales Mariuca … sper ca s-au mai vindecat juliturile si acum doare mai putin!

    1. @Cristina, multumim. πŸ™‚ … desi, in sinea mea stiu ca nu e un capat de tara… mi-e greu sa ma linistesc. Probabil, din cauza ca sunt primele accidentari cu care ne confruntam.

  3. Of, Doamne, ce sambata ati avut:( imi pare tare rau de cucuiul lui Vladi si de Maria, mititica. Sper sa treaca repede si fara infectii, din pacate nu prea aveti ce face altceva.
    Va pup pe toti si buba fetei, sa treaca repede:)

    1. @degetica, multumim! Pupicii sunt apreciati! πŸ˜‰ .. sta la mine in brate iar eu ii citesc comentariile… si ori de cate ori aude de pupaturi sa ii treaca, imi intinde manuta si eu aplic pupicul. πŸ™‚

  4. Ioi , ioi…pup si eu bubu , macar virtual , sa treaca repede si sa creasca o pielicica noua si roz…Mami Gabi , ochelarii aia sunt cei mai importanti , pentru ca prin ei nu se mai simte durerea asa puternic si nici nu se vede buba, daca vrei sa stii , in plus de asta , nimeni nu vede ca pe Maria o doare , ci ca de fapt ea este o printesa cu tocuri , una adevarat si eroina….nah! πŸ˜‰
    Si Luana a zburat din tzarc ,in cap…nici in ziua de azi nu realizez cum a reusit sa escaladeze marginea aia asa inalta a tzarcului si sa cada in cap pe parchet….
    Va doresc o saptamana cat mai buna si cu sanatate maxima!

    1. @Ana-Maria, bine le zici cu pielea aia roz… ca am cosmaruri care implica tesuturi necrozate sau infectii. πŸ™ Faptul ca nu ne lasa sa ne uitam la „bubu” ei, imi face imaginatia sa o ia razna de tot…. Singurul motiv pentru care nu sunt cu ea la medic inca este pentru ca imi e teama sa nu o chinuie degeaba. Orice incercare de a ne uita se soldeaza cu tipete si urlete… plus, tesutul pare ok… se vede ca s-a format coaja, degetele nu sunt umflate si nici fierbinti… dar totusi mi-e teama….

      1. Gabi , pai nu va lasa pentru ca ii e frica de durere…trebuie sa o convingeti cumva , cu muuulta rabdare si…zic eu , o mica pacaleala , ca e necesar numai sa va uitati , FARA sa atingeti buba si apoi sa o pansati la loc…si daca spuneti ca nu atingeti , exact aia trebuie facut : uitat si pansat la loc….Eu o „pacaleam” pe Luana cu Alba ca Zapada , care a stat sa i se scoata marul din gat…iepursi intepati si alte minuni ce imi traversau creierul…eventual pansati tocul la un papuc sau o toarta de la ochelarii aia magici….zic si eu.Insa , sincer , atata vreme cat nu plange constant de durere , nu simti fierbinteala sau umflaturi , si eu zic sa nu duceti fata in urgente…in plus capacitatea de regenerare la aceasta varsta este fantastica….Pup si eu buba naibii πŸ˜€ si sa aveti sanatate! Pup si pe mintosul ala mic , ce da cu inteligenta de podea…! πŸ˜€