Hot Sexy Mama … in devenire (I)

Ce e cu bannerul care a aparut de aproape o saptamana in side-bar-ul meu?

Am aderat la mica comunitate de mame ce lupta cu kilogramele, fondata de Diana. Hot Sexy Mama in devenire!! Mai multe detalii puteti gasi aici, unde puteti adera la comunitatea virtuala de sprijin in lupta cu kilogramele sau puteti consulta lista celor inscrise.

De acum incolo, in fiecare Marti voi posta despre lupta mea impotriva kilogramelor. Cum sunt insarcinata… seria va fi cu siguranta destul de lunga. πŸ™‚

Kilogramele in plus, o lupta grea si de durata, puratat de multe mame. Nu mai e nici un secret ca in cele mai multe cazuri, sarcina lasa urme adanci pe corpul mamei. Fie ca vorbim despre o celulita incapatanata , despre niste vergeturi adanci incrustatre in pielea ce nu demult era „ca de reclama”, de cateva kilograme in plus care refuza cu incapatanare sa plece, sau de o lipsa a elasticitatii pielii, marea majoritate a femeilor ce au trecut printr-o sarcina s-au confruntat macar cu una dintre aceste „urmari” nedorite ale sarcinii. Unele mai putin ajutate de mama-natura, s-au confruntat chiar si cu mai multe, iar altele, rasfatate din plin, nu au avut nici un astfel de stres.

Prima mea sarcina a adus cu ea, 42 de kilograme in plus. Am pornit de la 60 (acceptabil la cei 174 de cm ai mei) si am ajuns la 102!! Culmea e ca nu am mancat extraordinar de mult, insa boom-ul cel mai mare l-am avut in luna pe care mi-am petrectut-o aproape integral in pat, conectata la perfuzii din 6 in 6 ore. Atunci am luat 15 kilograme, iar apoi, parca ma umflam si cu aer. Au pus umarul si nenumaraele vitamine pe care le pompam in mine, dar si bombele calorice pregatite cu dragoste si consideratie de scumpul meu sot, care ma indopa zilnic cu 2-3 freshuri de portocale… ca sa ma vitaminizez. πŸ˜›

Am nascut si am ajuns acasa cu un bot de om de 2750 de grame, si cu 97 de kilograme la purtator. πŸ˜€ … trebuie sa recunosc ca ma simteam ingrozitor – atat fizic cat si psihic. Am avut noroc sa am langa mine un om minunat care a stiut sa ma sustina si sa ma incurajeze si astfel am inceput sa mananc sanatos si usor-usor am scazut in greutate… ajunsesem deja pe la 86-87 de kg. Acesta a fost punctul in care am inceput sa tin regimul disociat 3-3-3… dar de care nu prea am reusit sa ma tin – am cedat la cele 3 zile de carne. Am trecut chiar si prin niste crize groaznice de dureri de stomac si o perioada am fost nevoita sa uit de regim si sa ma focusez pe sanatatea mea. Mi-am revenit si am reluat „lupta” ajunsesem la 76 de kilograme, dar la pragul acesta a intervenit bine cunoscutul efect yo-yo si am urcat inapoi la 80 de kilograme. Atat aveam cand am ramas insarcinata cu Ghita.

Acum, dupa 18 saptamani de sarcina am 75 de kilograme. Nu am tinut regim, ba chiar am mai scapat si in dulciuri sau pizza, dar cu masura – zic eu. In primele doua luni am avut mari probleme cu mancarea, imi venea rau numai cand ii simteam mirosul. Nici acum nu prea ma pot atinge de carne… mai mananc din cand in cand cate ceva preparat la gratar, dar nu porc, nu tocaturi, si nu pentru ca imi impun, ci pentru ca nu suport mirosul. Β Pana acum am reusit sa evit vitaminele prenatale, insa din cauza unei anemii usor accentuate am inceput de ieri sa iau Femibion. Tot ce am reusit sa „negociez” cu doctorita a fost sa iau cate o capsula la doua zile, nu una pe zi asa cum este recomandat in prospect. Sunt 30 de drajeuri si sper sa fie singurele pe care le voi lua pe parcursul acestei sarcini. Imi doresc sa nu depasesc 85-ul de data aceasta. Si pentru a nu genera situatii favorabile unei alte acumulari de kilograme, mi-am propus sa incerc sa adopt o alimentatie sanatoasa, fara a pune sarcina in pericol. Iata cum cred eu ca voi putea realiza acest lucru:

– renuntant la carnurile grele ( usor de facut, mai ales ca nu le suport in perioada asta)

– renuntand la prajeli ( … asta e un pic mai greu, dar cu auto-control se face)

– mancand mai multe salate ( provocarea cea mai mare este sa gasesc si legume nedegerate)

– evitand dulciurile ( cam greu cu renuntatul la ciocolata .. dar tot pe auto-control ma bazez si aici)

– reducand consumul de paine ( asta e destul de dificila)

– combinand „inteligent” tipurile de alimente ( asta am invatat-o de la Ada , dar nu mai gasesc seria de comentarii in care Β spunea despre sfaturile nutritionistului pe care le-a urmat).

Pana acum am reusit sa nu ma expandez. Si sper sa reusesc sa fac acest lucru pana la sfarsitul sarcinii. Dupa nastere, mi-am propus sa continui cu mancatul sanatos pe perioada alaptarii ( in speranta ca de data asta imi iese si mie), dupa care sa ma pun serios pe treaba pana scad la 55 de kilograme. Acolo ma plac eu!

Mai nou, am inceput sa „fur” retete sanatoase de pe blogurile mamicesti, dar se pare ca toate drumurile duc spre raw-vegan. … Sper macar sa reusesc sa invat cate ceva din aceasta filosofie culinara si sa aplic cat mai mult in alimentatia noastra, adaptand, fireste… Β ca nu ma simt in stare sa mananc prea mult raw.

Idei? Sugestii? Incurajari?? …. Mustrari??? πŸ™‚

Articole pe aceeasi tema

35 de comentarii

  1. Gabi,
    daca nu ti place rucola, las-o. Eu prefer sa cumpar salate la suprapret din carfur.mega.angst pentru ca imi e mult mai comod si sunt sigura ca o sa mananc o salata. stii tu, din alea la pungute, 4-6 lei o punga cu mai multe verzituri inauntru. Pun multa branza si nuci.alune si gata. Si sigur o mananc.

  2. Si eu am luat la prima sarcina 24 de kilograme, dar faza e ca eu pornisem de la 45. Ginecologul mi-a spus ca daca pleci de la sub greutate, pui in prima faza kilogramele necesare sustinerii sarcinii si apoi efectiv cele vreo 15 care se pun maxim in sarcina. De data aceasta am pus 10 kilograme si am itnrat deja in 8 luni. Deci merge teoria cu subgreutatea. Eu la prima sarcina am dat 15 kilograme in doua saptamani. Eram efectiv umflata de apa. Cred ca depinde si de metabolismul fiecaruia, eu una nu am tinut niciodata cure de slabire, ci de ingrasare. Dar n-au avut succes. Cred ca trebuie sa pastrezi o armonie in alimentatie, mai putin stres, mai mult sport si e totul ok. Succes!

    1. @lili, si tu faci parte din categoria norocoaselor! πŸ™‚ Sportul o sa il pot practica abia dupa 3-4 luni de la nastere. πŸ™ … dar armonia in alimentatie o pot adopta de acum. πŸ˜€
      Multumesc frumos pentru incurajare.

  3. Pe doctor il cheama Hamid si la filantropia face garzile cu nasterea. A fost oleaca stresant dar a fost bine pentru mine pentru ca era periculos pentru mine sa iau 20-30 kg si as fi putut sa iau ca de eu sunt mega mega pofticioasa:).Dar a trecut.Acum luptam.
    Pupam si succes.Tu doar trebuie sa gandesti pozitiv si sa mananci astfel inca Ghita sa se dezvolte bine (noi iti spuneam lui Edi: Kicsi – adica mititelul in maghiara).

    1. @Ioana, ah nu… eu auzisem de Pana. πŸ™‚ O fi meteahna „locului” πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€
      …. cunosc prea bine treaba cu mega-poftele πŸ™ La fel mi-s si eu. πŸ™
      Pupam back. πŸ˜‰

  4. Am scris un mesaj cat casa si mi-a dat eroare …. incerc sa-l refac .. pe cat posibil
    La prima mea sarcina am luat 36 kg (bebe fetita), dupa nastere, pe la 3 luni ale lui bebe am urmat dieta lui Monti, care a dat rezultate foarte bune; miscare reuseam la plimbare cu carutul si poate ceva ceva prin casa, dar cand am inceput serviciul (la 7 luni ale lui bebe) am reusit sa merg o sedinta pe saptamana la aerobic.
    La a doua sarcina am luat 16 kg (bebe baietel), dar am pornit cu un surplus de la prima; am urmat Rina, pe la 6 luni ale lui bebe, abia atunci am reusit si asta pentru ca incepusem diversificarea si aveam si eu timp sa pap ceva la ore cat de cat fixe.
    Ambele sunt pe principiul disociat, sunt un stil de viata sanatos si efectele sunt de durata, se regleaza metabolismul in timpul dietei; ambele le-am ales pentru ca alaptam si pentru ca organismul meu reactioneaza daca ii dau ceva nu daca il infometez.
    Daca te ajuta eu si cateva prietene vom relua Rina si am convenit, sa ne fie mai usor, sa postez pe blogul meu culinar (www.ciocolata-si-piper.blogspot.com) principiile dietei, un mic rezumat, si meniurile zilnice. Daca te intereseaza iti pot trimite si cartile. Dar …. tu iti cunosti cel mai bine organismul si stii ce merge mai bine.
    Tin sa te felicit pentru decizie si iti doresc mult succes in continuare si sa ajungi acolo unde ti-ai propus! La un moment dat simtim nevoia si de ceva pentru noi, iar cand ajungem la rezultatul propus satisfactia e de nedescris.

    1. @alinutza, … cunosc si eu cum e cu erorile astea πŸ™ … imi pare rau…
      Despre Rina, trebuie sa recunosc ca nu stiu absolut nimic. πŸ™ Astept cu interes postarile tale, sa imi fac o idee despre ce presupune dieta. … oricum, indiferent ce dieta voi alege, nu o voi tine acum ci abia dupa ce imi voi reveni dupa nastere.
      Multumesc pentru incurajari pe care le intorc cu sinceritate! Sper sa reusesti sa slabesti cat ti-ai propus, iar daca vei posta si evolutia dietei, o voi urmari cu interes.

      1. @Cristina, despre Monti am un pic habar dar nu foarte in detaliu… trebuie sa studiez mai temeinic cum sta treaba cu principiile dietelor, ca sa imi dau seama care mi se potriveste.

  5. Gabi, sper sa=ti reuseasca planul si sa fii supla si gravida. πŸ™‚ Vin si eu sa dau niste sfaturi, atat din experienta, cat si pornite de la cele 50 de kg ale mele (m-am ingrasat 11 kg in sarcina, pe care le-am dat jos in cateva luni).

    fara prajeli deloc. Asa cum spune Mamituni iti termina ficatul, ca sa nu mai vorbesc de prajeala care are potential cancerigen. Eu nu prea inteleg ce prajesti, dar oricum, tot ce prajesti poate merge fara grija la cuptor.

    fara preparate din comert (asa numitele mezeluri, salamuri, parizeruri, sunca presata, sunca nu stiu de care, piept de pui afumat, etc).

    fara paine (hai, maxim 3 felii pe zi), exceptie facind alimentele care se intind pe paine (vinete, icre, etc).

    paste integrale 100% (pentru ca ai eliminat painea, dar ai nevoie de fibre pentru digestie).

    untul, smantana, branza au multe calorii. Prefera iaurtul, sana, kefirul, iar branza este ok, las-o acolo ca nu prea ai cu ce s-o inlocuiesti.

    fara cioco (nu-i face bine bebelusului) sau cu cioco cat mai rar.

    cu peste la gratar sau la cuptor, cu salate de orice (nu trebuie sa astepti primavara pentru asta, poti face guacamole, de exemplu, sau tot felul de paste de avocado cu brocoli, cu spanac, etc – vezi la Ina), cu sport. Stiu ca esti insarcinata, dar exista gimnastica pentru gravide la cateva centre din Bucuresti (unele sunt ff ieftine), unde poti merge 1 data, de 2 ori sau de 3 ori pe saptamana). Eu am mers de 2 ori pe saptamana, din saptamana 15 pana cu o saptamana inainte sa nasc si mi-a facut tare, tare bine, recomand oricui.

    Sper sa nu te superi pentru ca mi-am dat cu parerea.

    1. @mariamirabela, cum sa ma supar?? πŸ™‚ Multumesc frumos pentru ca ai facut-o! πŸ˜‰
      Gimnastica… as vrea, dar nu imi pot asuma riscul… istoricul de decolare de placenta si hipertensiunea pe care o dezvolt in sarcina, nu ma recomanda de clienta centrelor de gimnastica prenatala. πŸ™‚ Data trecuta m-am internat pentru decolare de placenta exact in ziua in care aveam programata prima sedinta la ActiveCenter. πŸ™‚ Oricum, acum se adauga si riscul cicatricei proaspete si solicitarile Mariei (plimbat, alegrat dupa ea, luat in brate) si chiar nu vreau sa imi asum un risc in plus.
      Nu visez sa fiu o gravida supla… πŸ˜€ am luat startul gresit pentru targetul asta. 75 de kilograme nu prea au legatura cu supletea πŸ™ … sper doar sa fiu o gravida sanatoasa.
      Multumesc si pentru sfaturile privind alimentatia – sper sa reusesc sa ma tin de ele.

      Numai bine va doresc! πŸ™‚

  6. G.,
    lasa prajelile, ca-ti rup ficatu’n doua. Sau in mai multe! Nu conteaza ca faci sau nu cura de slabire, pur si simplu nu-s ceva sanatos.
    Daca nu poti sa le scoti de tot, stabileste ca mananci prajit numai 1 data sau 2 doua ori pe saptamana. Dupa ce o s-o tii asa 2-3 saptamani, o sa vezi ca nu le mai vrei.
    Cauta plante aromatice care-ti plac si pe care le tolerezi si foloseste-le. Fac mancarea mai interesanta.

    Eu nu mi-am facut niciodata mustrari de constiinta cu privire la ciocolata πŸ™‚
    Daca chiar vrei s-o lasi mai moale cu cioco, incearca sa mananci neagra. O sa mananci la fel de des, dar mult mai putin. (aia, de obicei, nu e dulce)

    Scoate cat mai mult (sau tot) din alimentele cu gluten. Uite aici o lista cu alimente fara gluten: http://www.the-gluten-free-chef.com/gluten-free-food-list.html.
    Si evita conservantii.

    In principiu, cu cat mananci mai neprelucrat (raw) e mai sanatos. Raw vegan, nu carne cruda πŸ™‚

    Si asta nu e cura de slabire, e doar mancare sanatoasa.
    Da’ vezi ca daca Ghita cere ceva, e bine sa-i dai πŸ™‚

    1. @MamiΕ£uni, merci frumos pentru lista cu alimentele fara gluten. … chiar nu stiam ca ajuta. πŸ™‚ Sper sa imi reuseasca si trucul su ciocolata neagra… dupa care oricum nu prea ma dau in vant… πŸ˜› Poate asa imi domolesc pornirile cioco-mancacioase!
      Stiu ca nu e cura… dar la cum mananc eu acum, sunt sigura ca o dieta sanatoasa se va vedea pe corpul meu. πŸ™ … si mai stiu si ca nu imi permit o cura acum, dar sanatatea e buna oricand, nu? πŸ™‚

  7. eu de slabit am slabit la loc fara probleme. insa ma enerveaza ca de cand am nascut mi-am reluat obiceiurile proaste, abandonate de ceva ani. adica paine, adica iar cartofi, adica paste, adica unt, adica mezeluri….sper si eu, ca toata lumea πŸ™‚ ca imi revin la primavara.

    1. @maria coman, esti o norocoasa ca ai reusit sa slabesti fara probleme! πŸ™‚ … patrea cu „obiceiurile proaste” eu zic ca tine de determinatre si sunt sigura ca vei reusi sa te descotorosesti repede de ele. πŸ˜‰ Bafta!

  8. Ha,eu de la 42 kg am ajuns la 8o si nu mai stiu,deci dublu.Nu mai spun ca am scazut inapoi,ca ma bateti,insa asa e organismul meu,cum bag si eu de seama.Eu sunt pe invers,vreau sa ma ingras.
    Nu pot decat sa-ti doresc succes pentru atunci cand vei incepe” operatiunea”,dar sa nu exagerezi si sa te simti bine in pielea ta.Acum sa-i dai papa bun la Ghita si pana la….mai e vreme.Pupici la fete.

    1. @Beatrice, stiu ca tu vorbesti serios cand spui ca vrei sa te ingrasi, insa mie mi se pare ireal. πŸ˜› Iti doresc sa reusesti sa te stabilizezi la greutatea pe care o doesti! … Sfaturi pentru ingrasare „sanatoasa” nu am… πŸ™

      Multumesc frumos pentru incurajare! Pupacim si noi. πŸ˜‰

  9. curaj la inceput de drum!

    deciziile tale imi par tare rezonabile
    uite, eu prajit nu mai maninc cam nimic, rumenesc totul in cuptor (fara materii grase) sau pe gratar, utilizez in nestire aparatul cu aburi, maninc foarte simplu (si-mi dau seama in sfirsit ca alimentele de baza au gust, si inca bun)

    piinea nu am eliminat-o si nici nu am de gind, imi e important aportul de fibre; si prefer piinea completa sau cu cereale diverse facuta in casa, de preferinta cu levain (pasta acida?) decit cu drojdie, e mult mai digesta

    dulciurile… mi le autorizez cind nu mai pot, constienta ca… is interzise , dar fara culpabilitate (eh, si cita vreme mi-a luat sa ajung aici)
    insa mizez mult pe fructe si pe combinatii proprii (de exemplu: pofta de ciocolata? un bol mic de fromage blanc cu edulcorant si cacao)

    raw vegan nu cunosc mare lucru
    dar am acasa un vegetarian convins, care maninca dintotdeauna sanatos si…. care mi-a dat o mare mina de ajutor prin bucatarie

    1. @Teodora, multumesc pentru impartasirea principiilor tale culinare. Sunt sanatoase si sper sa reusesc sa adopt si eu macar cateva dintre ele. πŸ™‚
      Multumesc pentru incurajare! Bafta si tie! πŸ™‚

  10. Hai tu Gabi hai tu Gabi.O sa fie bine o sa vezi.Daca ai grija la ce papi e bine. Sa stii ca si eu in primele 4 luni de sarcina cu Edisor am slabit dar pe urma am recuperat :)). In total insa am luat 15kg ceea ce e ok pentru ca doctorul meu, afland ca am ramas gravida dupa ce am tinut regim de slabire s-a speriat si oricum m-a presat foarte mult cu greutatea, sa nu iau in greutate sa am grija ce mananc etc etc etc.Cantarul din cabinetul lui era marele meu stres cand mergeam la control :)). Cioco poti sa mananci dar nu depasi 3-4 patratele pe zi.Succes si sa vezi ce HSM o sa devenim :).

    1. @Ioana, sper sa nu recuperez! Zau ca ma apuca disperarea numai cand ma gandesc ca pot ajunge iar la 100!
      De curiozitate, despre ce medic vorbesti?? mai stiu de unul la Filantropia care isi streseaza pacientele cu luatul in greutate si le suie pe cantar la fiecare control….
      Cioco… mananc cam una la doua saptamani… dar o mananc o data pe toata. πŸ™

      Bafta multa si tie!

  11. Bravo Gabi! Ma ambitioneaza si pe mine o astfel de postare…ca si eu am ramas cu ceva kg (5) din sarcina care nu mai vor sa plece. SI foarte viteaza m-am apucat de bazin dar in numai doua saptamani am facut otita! Asa ca…ma faci curioasa…am sa vizitez blogul amintit de tine si o sa ma inscriu…poate asa ma voi mobiliza sa dau pina in vara jos…ce mai e de dat.
    Raluca are idei bune…cred ca sunt usor de obtinut mugurii de diverse plantute…Oricum..chapeau si succes pe mai departe!

    1. @Cecilia, πŸ™‚ pai hai la „lupta” !! Stiu cum e cu otitele de bazin… πŸ™ din pacate asta este motivule pentru care evit sa merg la bazin… si cand ajung acolo inot precum o pisi … bras si cu grija mare sa nu ma stropeasca cineva in zona urechilor.
      Sunt doar 5 kilograme, si daca te pui pe treaba pana la vara este un termen mai mult decat rezonabil, permitandu-ti sa adopti o dieta sanatoasa si nu foarte restrictiva. Pe mine dupa nastere ma asteapta bicicleta ( de strada),bicicleta eliptica si aparatul de masaj cu benzi. πŸ™‚ Acum nu pot sa le folosesc…. Cel mai bine m-am impacat (ca si rezultate) cu bicicleta eliptica … poate gasesti o sala cu asa ceva. Merita incercata.
      Multumesc frumos pentru incurajari. Bafta si tie! πŸ˜‰
      Pupam.

  12. Bravo, Gabi! La cat mai putine kg! Tin pumnii!!!
    Chiar ma gandeam si eu astazi la o postare in care declar razboi kg, o sa zici ca te copiez:)

    1. @Cristina, multumesc pentru sustinere. … nu ai ce sa copiezi .. este un grup deschis pentru inca 27 de zile (parca) πŸ˜› … amvazut postarea ta ajung cat de curand si la ea. πŸ˜‰

  13. Ah, apropo de rucola Dianei, eu in incercarea de a-i gasi lui Alex ceva verde si sigur de mancare (aici nu avem optiuni bio) am aflat de sprouts (mladite germinate): de lucerna, de ridichi, de fasole mung, de broccoli etc. Au vitamine si minerale cu 300% mai multe decat in planta matura si sunt foarte usor de absorbit pentru ca sunt vii in momentul cand ii mananci. Gasesti mai multe despre asta pe site-urile Ligiei Pop si ale Inei Todoran.

  14. Gabi, in primul rand felicitari! Te admir pentru vointa de a incepe asa ceva acum si pentru curajul de a face publica lupta cu kilogramele! Eu sunt mai interiorizata, povestesc despre asta doar dupa ce reusesc :)).

    Din cate am vazut eu in jurul meu, chiar si la generatiile mamicilor noastre, o sarcina cu o fetita vine cu pofta de dulciuri, pe cand o sarcina cu baietel vine cu pofta de acru sau sarat. Mie nu-mi placea feta inainte de sarcina cu Alex, dar dupa ce au trecut greturile zilnic mancam salata greceasca. Iammmiii…

    Am spus de greturi. Mie imi era rau rau 24h/24 si nu vomam, doar starea aia de rau de masina, inclusiv noaptea. Si singurele alimente pe care le suportam erau painea si cartofii. 2 luni m-am hranit cu asa ceva. Si cum inainte de sarcina mancam doar salate si fructe, iti dai seama de ce am pus 15 kilograme in primele 2-3 luni de sarcina… Si cand am aflat de sarcina m-am lasat si de sala si inot, deci toate au „ajutat”. Imi era rau si cand vedeam un kiwi sau o rosie, chiar daca inainte astea faceau parte din meniul zilnic…

    Eu am spus pe blog la Diana de ce nu pot acum sa tin regim. Chiar daca de obicei eu sunt omul care face tot ce se poate, ani intregi, si se ingrasa, din cauza tiroidei, acum stiu ce as avea de schimbat. Deci acum chiar fac ceva gresit, dar nu ma pot lasa. Mananc seara dupa ce-l plimb/leagan/alaptez. Asa ca o sa incep si eu mai incolo. Deocamdata stau pe margine si fac galerie…

    Ciocolata o poti abandona usor daca iti spui ca nu face bine la sarcina (si cacao procesata nu face bine, iti gasesc si articole daca vrei, daca te simti mai bine :D). Cu dulciurile iar e simplu pentru ca din curentul acela raw-vegan de care spui poti lua retetele de dulciuri. Care pentru ca marea majoritate contin miere si nu au faina, sunt pline de minerale si vitamine! Deci un plus mare pentru sarcina.

    Asa ca si eu cred ca daca elimini alimentele super procesate, care oricum fac rau la sanatate si la sarcina (margarina, mezeluri, fast food, tot felul de paste de branza din comert care au la baza margarina, tot felul de sosuri din comert cu chimicale, snacksuri si dulciuri din comert etc), atunci totul va fi mai simplu. Si macar stii ca nu te abtii de la mancare, dar mananci sanatos pentru Ghita :). Astea plus plimbari zilnice eu zic ca vei avea mare succes. In plus se ocupa Maria de sportul tau, sunt sigura!

    Pupici si succes!

    1. @Raluca, culmea e ca eu si la prima sarcina si acum, am inceput prin pofte de acru si am ajuns la ciocolata!! πŸ˜€
      Chiar ma bazez tare pe retetele de dulciuri raw… sa ma scoata din impas atunci cand nu voi mai rezista in fata poftelor.
      Legat de alimentele super-procesate…. in afara de dulciuri nu bifez nimic din lista ta… cu exceptia unui mezel – salamul de sibiu, dar rar… in rest se prepara cam tot in casa din unt, smantana, branza luate de la tarani… dar nu ma dau in vant dupa sosuri sau paste de branza – devorez branza ca atare. πŸ™‚
      Cat despre sprtul meu… da, Maria e antrenorul principal! πŸ˜€ πŸ˜€ πŸ˜€

      multumesc pentru informatii, incurajari si sustinere! πŸ˜‰
      Pupam si noi.

  15. Eu m-am abonat la rucola din carfur. Prefer sa iau niste salate semiclonate :)) din supermarketuri decat sa ma indop cu fainoase. Ma gandesc ca dupa ce apar cele neaose va fi si mai usor, vor avea si gust :))))

    Si desi suna ciudat, cred ca ai ales un moment foarte bun sa ai mai multa grija de tine. Va fi bine, sigur πŸ˜‰

    1. @diana, nu pot sa spun ca ma dau in vant dupa rucola… dar voi incerca inca o data sa ma imprietenesc cu ea. πŸ˜‰ .. cat despre cele neaose, abia le astept!! πŸ™‚
      Bafta multa sa reusesti ce ti-ai propus pentru aceasta saptamana! πŸ™‚

  16. eu am pus 30 de kile in timpul sarcinii. adica asa cred. ca de la 22 in plus nu m-am mai cantarit. si nu am mancat asa de mult, doar ca am fost nevoita sa stau pe acasa de prin luna a 5-a. dar doctorita ma certa si ma punea sa jur ca nu mananc mult. si chiar nu mancam. dar mancam din toate, daca aveam pofta.
    dupa aceea a venit greul. cand chiar trebuia sa dau jos. ciocolata cred ca am vazut de 3 ori de cand s-a nascut olga (1 an jumate). in ultima vreme mananc o data pe zi. mi-e greu sa renunt la paine, aliment de doi lei, fara nicio valoare nutritiva, dar care este atat de adanc inradacinata in constiinta romaneasca. ”ia mama cu paine”. bleax. totusi, eu sunt dependenta de paine.
    am ajuns la concluzia ca singura metoda prin care slabesti este sa nu mananci. sportul e pentru tonifiere si mentinere. dietele vin si se duc.
    dar in timpul sarcinii mananca de toate, cred eu, doar ca nu pentru doi.

    1. @shmeny, nu sunt starina de cure… din pacate la mine vitaminele au un efect devastator. πŸ™ In urma unei cure de Supradyn am ajuns de la 52 de kg la 74, dar am slabit pana la 48 de kilograme, si dupa y-yo m-am stabilizat pe la 55. Am reusit performanta cu regim (drastic e adevarat), sala de doua ori pe saptamana si masaj tot de doua ori. De slabit am slabit in 4-5 luni, iar de sala si masaj m-am tinut inca 2 ani dupa aceea. Oscilam in 53 si 55 de kilograme. Cand m-am lasat de sala am inceput sa pun cat putin pana m-am stabilizat undeva intre 58 si 60 de kilograme. Nici atunci si nici acum nu am reusit sa renunt de tot la paine … Jur ca nu intra ciorba fara paine, in rest nu ma omor prea tare cu ea… Mult nu mananc si nicidecum pentru doi… dar mi-e frica de vitamine; am probleme cu paratiroida si de aici vin dereglarile mele de asimilare, dar doctorii parca refuza sa inteleaga ca organismul meu refuza sa asimileze calciu si vitamine normal si ca adjuvantii chimici il dau peste cap. πŸ™ Oricum, mi-am amenintat medicul ca daca iau mai mult de 2 kg/saptamana eu renunt la vitamine!! Mi-e greu sa ma suport asa cum sunt… psihicul meu nu ar rezista la inca un soc de +90 de kg si mi-e teama sa nu fiu nevoita sa recurg la diete extreme dupa ce nasc. Vreau sa nu imi mai fie rusine sa port o rochie peste genunchi sau sa ma expun in costum de baine. Vreau sa ma privesc si sa ma plac din nou! Simt ca sunt alt om… unul pe care nu prea il am la inima. πŸ™ .. Nu imi permit sa mananc de toate… poate doar sa mai gust de la altii. πŸ˜›

      Ah, apropo de paine… intr-un timp reusisem sa o inlocuiesc cu rondele d’alea expandate din grau sau orez… s-a vazut ceva la cantar…