Videomonitorul de la Romtelecom

Povesteam acum nu multa vreme, ca testam videomonitorul oferit de cei de la Romtelecom.

Ne-a incantat din start ideea. De fapt ideile: posibilitatea achizitionarii acestui serviciu si posibilitatea testarii lui inainte de achizitionare. Multumim, UrbanKid! 🙂

Citind articolul de pe UrbanKid, nu am crezut sa intampin probleme in instalarea produsului si operatiunile executate la instalarea camerei, chiar mi-au dat aripi… insa aveam sa constat ziua urmatoare ca tot ce reusisem sa fac era sa ma conectez wireless in retea la camera… Si a trebuit sa imi pun la munca neuronii cei blonzi, i-am stresat cu sarg pe cei de la departamentul de suport tehnic al Romtelecomului, si intr-un final, am reusit!!! … am reusit temporar, deoarece neavand IP fix care sa ne permita conectarea la camera, trebuia ca inainte de fiecare tentativa a lui Sorin de a ne „spiona” sa ne aflam  IP-ul actual si sa i-l comunicam.

Dar a mers!

Problema cea mai mare pe care am intampinat-o la instalarea camerei a fost setarea de port forwarding pe care nu am fost in stare sa o facem. 🙁 Aici au intervenit cei de la Romtelecom, pe care ii laudam si inainte de acest episod ( noi avem si netul tot de la ei), dar de acum incolo ii voi ridica in slavi! Nenea aia de la departamentul tehnic sunt tari!

Unicul inconvenient pe care il vad in toata povestea cu setarile este ca acestea ar putea sa le ofere gratis celor care au si netul de la ei. Ma gandesc eu ca nu sunt singura toanta pe pamantul asta si s-or mai gasii altii ca mine care nu fie in stare sa faca setari avansate la ruter.  Am zis inconvenient deoarece, am inteles ca setarile avansate se taxeaza la ei. Se pare ca trebuie sunat la un numar special… Ok, prostia se plateste… insa nu prea mi se pare firesc sa platesc ca sa pot utiliza doua servicii oferite de acelasi provider, pe care oricum, le-as achita separat. 🙂 Inteleg sa ma puna sa platesc daca nu am si netul de la ei… Si ca sa fie totul clar, tin sa mentionez ca cei de la Romtelecom nu m-au taxat cu nimic pentru aceste setari… poate ca a contat faptul ca era vorba de niste teste. Eu sper sa nu. Chiar sper sa fii inteles gresit si sa ofere gratuit serviciul de asistenta tehnica completa pentru instalare pentru abonatii care au si internetul tot de la ei.

Ne-am jucat, am salvat instantanee si filmulete si astfel am putut sa ii aratam si lui tati ce facem noi cand el nu este acasa. 😉 … daca am fi avut IP fix, ar fi putut vedea singurel, fara ca noi sa avem nici cea mai vaga idee. Si carui tatic nu i-ar placea sa isi surprinda copilul la masa, la joaca sau dormind?? Cine nu ar vrea sa surprinda fetisoara angelica (si de multe ori zambitoare) a puiului lui in timp ce doarme?? 🙂 Este un lucru bun, faptul ca acest serviciu vine impreuna si cu un IP fix, facand astfel posibila conectarea in orice moment la camera.

Parte din ce rateaza tati cand este la serviciu:

– O partida de joaca:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=W2E5cXgo-bg&fs=1&hl=en_US&rel=0]

– Incercari indarjite de a o lua de-a busilea:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7-8s7euEmLo&fs=1&hl=en_US&rel=0]

Pe scurt, iata de ce ne-a convins acest nou serviciu sa il achizitionam:

– taticul Mariei va avea acces oricand la imagini live cu printesa lui, avand astfel ocazia sa asiste live la progresele pe care le face pitica. Acum sunt sanse mai mari sa nu rateze primul ridicat in fundulet (fara ajutor), primii pasi sau nazurile pe care le face la anumite feluri de mancare.

– daca suntem plecati, putem superviza de la distanta modul in care este ingrijita micuta in lipsa noastra

– lui Sorin, urmand si eu cand voi incepe munca, ii alina dorul de micuta

– folosind functia de captare automata a imaginilor, pe care o putem regla la ce interval dorim, putem obtine instantanee deliciose cu micuta, fara ca aceasta sa stie ca este „fixata” in obiectiv.

– daca suntem plecati, camera este un bun instrument de monitorizare al casei.

– ai posibilitatea sa creezi pana la 5 (sau 4?) conturi pentru cei care au acces la camera, astfel incat acestia au drepturi legate strict de vizionare si nu au posibilitatea de a modifica setarile.

– experienta pe care am avut-o pana in prezent cu providerul acestui serviciu (Romtelecom), pentru noi, prezinta o garantie.

… cam astea sunt principalele motive.

… si ca sa nu creada cineva ca nu am reusit sa gasim nici un cusur acestui produs, iata ce ne-a nemultumit:

– unghi destul de mic
– lipsa posibilitatii de a face zoom pe imagine atunci cand vizionezi
– calitate nu foarte buna pentru captura video – pozele, zicem noi, ies ok
– suport destul de instabil si mobilitate redusa
– necesitatea alimentarii permanente la o sursa de curent … ceea ce face pozitionarea camerei si mai dificila datorita firului scurt

Avand in vedere ca este primul astfel de produs aparut pe piata, si unicul deocamdata, inchidem ochii la micile inconveniente si acceptam ce ni se ofera, cu speranta ca vor urma sa apara versiuni mai performante. Pana atunci, tot e mai bine decat deloc!

Acum, camera il spioneaza pe Matei, iar taticul lui, cu siguranta ii poate ajuta pe cei care doresc informatii mai la obiect cu un review mult mai la obiect decat toata povestioara noastra.

Aici incheiem relatarea experientei noastre, niste atehnici prin definitie,  cu videomonitorul de la Romtelecom. Deocamdata. Si asta pentru ca ne-a convins si cu siguranta, cat de curand, ne vom numara si noi printre abonatii acestui nou serviciu oferit de Romtelecom!

Articole pe aceeasi tema

15 comentarii

  1. Buna Seara!
    ieri am achizitionat pt pitica mea acest serviciu de 3 lei de la rtl.
    asa cum scrie pe toate forumurile, suportul acordat de catre rtl este inexistent.
    este o mare nesimtire din partea lor sa ceara sa le platesc o informatie legata de servicul acordat de catre ei; nu le-am cerut sa ma ajute sa instalez windows sau office sau cine stie ce alta aiureala, ci doar sa imi acorde suport tehnic pentru a face ca acest serviciu oferit de ei sa functioneze.
    nu va sfatuiesc sa il achizitionati, va veti umple de nervi.

    1. @alexandru, imi pare tare rau ca cei de la Romtelecom nu au aplecat urechea la micimea care se plange de problemele pe care le au cu setarile tehnice pe care ei le considera avansate, dar fara de care nu poti pune in functiune produsul. Pacat ca nu au fost in stare sa isi asume aceasta „hiba” a produsului si sa ofere gratis asistenta tehnica. Am auzit ca au mai aparut si alte servicii de gen.
      Poate nu ar fi rau sa le duci obiectul inapoi, din cate stiu ai la dispozitie 30 de zile sa descoperi ca nu te multumeste, si in plus este nefunctional…. cel putin conform indicatiilor din manualul de instalare. Eu zic ca merita sa fortezi un pic nota si sa le dai cu el in cap. … asta daca nu le vine mintea la cap si iti fac setarile.

  2. Buna , sunt curios in legatura cu camera de filmat mai ales cum se vede noaptea? si ce pret are abonamentul si trebuie sa fii neaparat abonat la romtelecom?

    1. @dorin, camera nu are infrarosu, deci daca nu exista o sursa de lumina, nu vezi decat negru in fata ochilor. 🙂 … cel putin asa era aparatul pe care l-am avut noi.
      Detalii despre tarifele abonamentelor pentru acest serviciu gasesti aici: http://www.romtelecom.ro/personal/servicii-online/video-monitor/
      Nu cred ca trebuie sa fi musai abonat al serviciului de telefonie Romtelecom pentru a iti lua Videomonitor, insa mai bine intrebi la ei …. ca nu vreau sa iei de buna informatia mea, atata timp cat nu sunt sigura de ea.

  3. interesant produsul. se cam reduce din portabilitatea wireless-ului faptul că trebuie să-i pun prelungitorul pt alimentare. Adică fără fir, daaa’ tot cu fir. Cu unul mai puţin, dar la ce mă ajută ? Mă duce cu gândul la o căutare pe google despre pericolul „fără fir”-ului asupra copiilor. altă dat’. Eh, nu alea cu: suntem în graficul UE, că şi antenele GSM tot în grafic sunt … Ştiu, nu e aşa de periculos.

    PS: am observat şi eu problema cu nr de telefon pt asistenţă – ăla cu 0.903 blabla
    adică ei fac reclamă la el în propria reţea însă nu spun tariful subânţelegându-se că e gratis. E pus să te fraierească. În plus, dacă chemi serviciul tehnic şi nu văd vreo problemă sau problema e de partea ta, te taxează vreo 20 de euro. Nasol.

    1. pana acum, eu nu am avut probleme pe care sa nu mi le rezolve cei de la suport tehnic – serviciul gratuit. Acum am primit pt prima data recomandarea sa sun 0903…., dar m-au si instiintat ca tariful este de 6 euro si ceva fara tva.
      Pana acum nu am avut nevoie sa ii chem ca sa achit deplasarea.
      cat despre antene… si noi cu gloata, ca doar nu ne-om muta in varful muntelui sa ne izolam de tot…. 😉

    1. intra pe pagina celor de la Urbankid si scrie acolo. Stiu ca Bob e in concediu, dar poate raspunde… Oricum mai dureaza ceva, ca in afara de Bogdan mai sunt 2 testatori inscrisi pe lista.
      Linkul la articolul lor il gasesti inserat in art meu – al 3-lea alin.

  4. Pentru ca nu ai IP fix, poti folosi un serviciu numit dynamic DNS. Este gratis, te duci pe un site, de exemplu http://www.dyndns.com si iti faci un cont la ei. In momentul in care ti se schimba IP-ul, acel cont este actualizat cu noul parametru. practic, in loc sa tastezi IP-ul tau in browser, accesa camera forman o adresa de genul adresatest.dydns.com.

    Daca totusi vrei sa intri pe baza ip-ului, intra periodic pe wwww.whatismyip.com si vezi foarte usor ce Ip ai fara a intra in meniul routerului la setarile DSL, unde ai afsat ip-ul de extern.

    Pentru dynamic dns, exista niste setari care se fac la nivel de router. Eu nu am fost nevoita sa fac asta, dar daca ma supar incerc, chiar vreau sa-mi cumpar un IP cam. Un producator de routere are chiar o setare in interfata acestora pentru dynamic dns, dar daca nu este evidenta in meniul routerului pe care il folositi,, nu e mare scofala, se rezolva. In cel mai rau caz, internetul e full de tutoriale, mi-am rezolvat multe probleme asa la serviciu :D.

    Pentru a seta port forwarding nu trebuia sa apelati rometelecom neapaat, manualul routerului trebuia sa fie suficient pentru a deschide porturi. Oricum, daca aveti router de la ei, da, suportul tehnic e asigurat de catre ei, altfel au fost baieti draguti si gata. In general, providerii nu se baga in setari iale produselor third party.

    1. oooooo, zoozico si tu vorbesti limbi straine??? 😛
      Bravos!! 😉 IP-ul fix ti-l dau ei daca achizitionezi videomonitorul, asa ca problema se rezolva si fara tot ce zici tu acolo 🙂 . Cat despre setarea de port fwd chiar nu am fost in stare sa o fac, si pt ca era tarziu, am sunat la suport clienti si ei mi-au spus ca e considerata setare avansata si tre sa sun la nr ala special cu tarif la fel de special…. dar a 2-a zi m-au ajutat cei cu care m-a pus in legatura Bob (Urbankid), care stiau ca e vb de o atehnica care are produsul in teste si nu de o abonata.
      Chiar nu ma pasioneaza atat de tare partea tehnica si, sincer, ma depasesc setarile astea.

  5. Mi-ai zis tu de videomonitorul asta dar nu credeam ca-i asa de bun. Uite ca eu am Ip fix deci n-ar fi o problema. Stii ca m-ai convins?! Bravo pentru articol! Daca faceai reclama pe bani erai cu contul plin. :))

    1. sincer, sunt tare bucuroasa ca am avut ocazia sa il testam. Chiar cred ca este una dintre acele inovatii care fac viata mai usoara parintilor. 😉
      In cazul vostru, cred ca este tare util … mai ales acum ca tu reincepi munca si il vei lasa pe Stefan cu o bona.