post BCG

Sunt o ignoranta? In general nu. Cu atat mai mult nu sunt in ceea ce o priveste pe Maria.

Aseara m-am enervat pe nestiinta mea.

Dupa ce i-am facut baita piticei…. adica tati i-a facut, iar eu am prestat la clatit si masaj, am avut surpriza sa descopar ca locul in care i-a fost facut vaccinul BCG s-a infectat!!! … cel putin asta mi-a fost primul gand. Si da-i sperietura, cercetare amanuntita… toate astea m-au dus, in fata a-tot-puternicului Google, care a reusit si de aceasta data sa imi alunge temerile. 😛

„Infectarea” pe care am sesizat-o eu, este o reactie mai mult decat normala, ba mai mult este „de bine”. 🙂 E semn ca pitica noastra are anticorpi care lupta!

Nu puteau tantiile alea de la Filantropia atunci cand au facut vaccinul sa ne si explice care sunt reactiile care trebuie sa apara?? Mie asa mi se pare normal, trebuiau sa informeze toanta despre prosibilele reactii!! … dar la ce tara de … avem, nimic nu ma mai mira!

Au trecut 2 luni de la vaccinare, timp in care locul a fost doar rosu. Brusc ma trezesc cu puroi. Nu era normal sa ma impacientez un pic?? Sau stimabilele doamne doctorite si asistente cred ca daca esti mama esti obligata sa ai cunostinte medicale??

Articole pe aceeasi tema

20 de comentarii

  1. Si eu am patit la fel cu micuta mea. Acum are 1 an si doua luni, dar tare ne-am speriat atunci si cand am mers sa intrebam ni s-a spus asa rastit ca e firesc, ca ce ne agitam asa. Medicii astia…Astept al doilea copil, cu siguranta nu voi mai fi asa de speriata. Sanatate micutei, precum si parintilor sa o puteti creste!

  2. Un alt vaccin care o sa va dea mari batai de cap, daca il faceti, este ROR ul, care se face la un an. Sa te interesezi pe net despre el inainte sa il faci ca s-ar putea sa te razgandesti. Eu la bb nr 2 nu-l mai fac. La Ioana nu am stiut despre ce e vorba. Daca doctorita a zis sa-l facem l-am facut. Am crezut ca e obligatoriu.

  3. eh, cred că ar trebui să zicem mersi sistemului că ai noştri copii încă trăiesc cu toate că am beneficiat de serviciile sale chiar dacă plătite la zi. Unii nu mai au bucuria asta şi mă gândesc în special la mamele care-şi plâng copiii arşi.
    Pff, noi nu prea îi facem masaj după băiţă …
    Şi am cam sărit peste vaccinul pentru poliomielită … 🙁

    1. noi nu prea avem cum sa uitam de masaj… trebuie sa ii facem in special la piciorus (are un talus valg), si cum incepem si o vedem cum savureaza fiecare secunda, nu ne induram sa terminam mai repede de 15 minute…. rar, reducem la 10 daca ii este foame sau daca ne grabim din vr’un motiv anume…
      Ati sarit peste vaccin ca ati vrut voi, nu? … sau nu ati ajuns sa il faceti?

      Cat despre faptul ca am copilul langa mine, sanatos, este cea mai mare bucurie a mea. Si sunt recunoscatoare si multumesc pentru asta.
      … copilasii aceia nevinovati sunt un simbol al postului mers al sistemului nostru sanitar… pe ei, si pe toti cei ce au cazut victime ale sistemului sanitar, Dumnezeu sa-i odihneasca, iar familiilor lor, sa le dea putere.

      1. Gabi nu am surse la indemana, dar prinsesem o discutie mai demult pe niste bloguri despre tal valg… in romania se face foarte mult caz de asta, in vest si in alte locurisunt lasati copiii cu talusul lor cu tot si nu mai au nimic peste doi ani. Incearca sa te documentezi mai abitir. De acord, un masaj nu-i strica, dar daca se pune vreodata problema vreunor ghete mai torturabile sau a altor chestiuni invazive cecerteaza subiectul cat de mult poti inainte sa iei o decizie.

        Eu nu i-am facut Andei rotarix-ul, anti-polio e inclus in pentaxim deci nu l-am sarit.

        1. zoozie, uite aici cat de strambe erau piciorusele piticei: http://www.youtube.com/watch?v=8mMlyfeLIWc
          acum, prin masaj unul e vindecat complet, iar la celalalt e aproape insesizabil unui neavizat (ca mine) … La cat de strambe erau riscam sa isi deformeze mersul daca apuca sa inceapa sa mearg cu ele in stadiul in care erau.
          In cazul nostru masajul a functionat. 🙂
          … cat despre saritul vaccinului, aia era pt M1ha1 😛

      2. nu, doctorul de familie a spus că nu mai are vaccinul 😀
        o să facem la 6 luni când avem programare din nou …
        aşa e, cel mai minunat sentiment e să fie sănătos.

        1. ahhh stiu … noi l-am cumparat … si abia l-am gasit. … iar acum la 6 luni, se pare ca iar tre sa il cumparam 🙁
          … dar ce nu facem pt pitica! 🙂

  4. Mai mie nu mi-a masurat nimeni nimic, e drept ca si eu calc la medicul de familie cat pot de rar. Eu aflasem despre reactia vaccinului de pe un forum si nu m+am speriat. In plus, Anda nici nu stiu daca are vreun semn, dar uite, eu chiar n-am si imi ies mereu anticorpi la maxim, de m+au trimis intr-a 8-a la raze. Se pare ca unii asa patesc.

    1. Zoozico, chiar nu ma mira ca nu ti-a zis nimeni nimic…. dar poate totusi medicul i-o fi masurat cicatricea la unul dintre controale … din cate stiu eu sunt obligati sa faca aceste masuratori la 6 luni de la vaccinare, si in cazul in care nu se incadreaza in barem trebuie sa te trimita la re-intepat… si mai stiu si ca toate chestiunile astea trebuie raportate la directia de sanatate publica.
      .. doar ca nu stiu cat de acurate sunt informatiile mele. 😀 😀 😀

      1. Cred ca sunt ok informatiile tale si s-o fi uitatat si el la mana, nu mai sttiu, dar medicul asta nu ii-a masurat nici macar circumferinta capului. De altfel nu m-a interesat nici pe mine. Se uita in gat in schimb, dar uneori si acolo doar atunci doar cand ii ziceam eu. Am mers cat am putut de rar, asa am simtit eu ca e mai bine, Anda fiind foarte ok. Pana pe la 8 luni am mers lunar, apoi am ajuns cu o raceala, pana si vaccinul de un an i l-am facut cu vreo 3 luni intarziere. Daca era dupa mie nici nu-l mai faceam.. De primavara trecuta n-am mai calcat pe-acolo.

  5. Am patit-o si noi… Dar eu, intr-o crasa ignoranta, am si uitat ca acolo a fost vaccinul si m-am apucat sa-i storc Sofiei „furunculul”, de capul meu… a iesit la „verde” de mi s-a facut rau…
    🙁
    Si abia apoi m-a dus capul sa cercetez ce si cum!

    1. invatam din mers, Carlitule, da? 😛 … cum a spus si Roxana (art precedent) important este sa nu facem greseli imense. 😉 … cat despre stors, sincer, exact acelasi imbolod l-am avut si eu… Sorin m-a temperat si m-a facut sa ma opresc inainte de a-i face ceva 🙁

  6. Bai,sincer nu am auzit pana acum vreo mama care sa zica ca i s-au dat aceste informatii in materintate.Eu stiam de reactia la vaccin dintr-o carte si nu m-am speriat,insa nu,nimeni din maternitate nu mi-a spus.Nici macar pediatra de la acea vreme nu s-a deranjat sa ma previna.
    Acum pediatra voastra va trebui sa o masoare si sa o urmareasca.E un barem,un tabel.Tre sa aiba nu stiu cati centimetri diametru,daca este sub acest barem se reface vaccinul sau ceva de genul asta.

    1. 🙁 Logic, normal si omenesc ar fi ca aceste informatii sa fie aduse la cunostinta parintilor, la injectare. Nici macar de masuratoare nu mi-au spus ei, ci medicul piticei de familie. Masuratoarea se va face la 6 luni de la vaccinare.

  7. Stai linistita , Gabi!E normal sa se faca la inceput rosu , apoi se face o basicuta cu puroi in ea , dupa care va ramane o crusta care o sa cada si ea .Nici mie nu mi au spus din spital , de fapt multe nu ti se spun din spital , din pacate , insa m au ajutat pritenele cu bebei mai mari si pediatra Dariei care m a avertizat ca asa o sa se intample.Spre ex .mai e o chestie pe care tot de la pediatra o stiu: dupa vaccin va trebui sa ramana o floricica in locul injectat, exact cum avem noi, adultii .Se spune ca dc nu e , vaccinul nu a prins, e si un test pt a vedea dc a prins sau nu.Insa e relativa treaba , pt ca au fost copii fara floricica , dar testul a aratat ca era ok vaccinul.

    1. Am aflat. .. dupa ce m-am speriat un pic, dar am aflat. 😉 Cu doctorita Mariei am discutat despre masuratoarea ce o va face la 6 luni dupa administrarea vaccinului si despre roseata pe care a avut-o pana la aparitia puroiului. 🙂
      a trecut. 😛