Mai bine decat am povestit eu: filmul. Hochland [P]

Dupa ce am vizitat fabrica Hochland am incercat sa va povestesc cum este produs acest cascaval. Voua dar si copiilor mei. Aceasta din urma a fost o reala provocare…

Am incercat sa ii fac sa isi imagineze tot ceea ce am vazut eu.. dar a fost greu. Pentru ca au 4 si 3 ani. Mi-a fost greu sa le explic importanta faptului ca vacutele ce furnizeaza materia prima pentru cascaval (laptele) pasc libere pe o pasune ce are peste 70 de specii diferite de ierburi pe metru patrat sau ca laptele de la mulgere pana la fabrica nu intra deloc in contact cu aerul sau ca este analizat de doua ori pana sa fie acceptat sau ca in procesul de productie nu se dauga decat cheag, culturi lactice si sare sau ca afumarea se face cu lemn de fag nu cu te-miri-ce arome de fum… de faptul ca fabrica Hochland exporta zer sau ca investeste in sustenabilitate si are o statie proprie de epurare, nici nu mai zic ca nu am reusit sa ii fac sa inteleaga … Pentru mine toate astea sunt importante. Sunt si pentru ei, dar inca nu constientizeaza asta. Nici nu ma astept sa inteleaga importanta unui produs fabricat in Romania sau a exporturilor sau a investitiior in sutenabilitate. Sunt prea mici. .. dar tot mi-as fi dorit sa inteleaga exact ce au in farfurie. Am folosit pentru exemplificare toate fotografiile realizate in acea calatorie, dar nu sunt nici un maestru-fotograf si recunosc si ca in multe momente am fost atat de furata de informatie incat uitam sa fotografiez :D. M-am bucurat tare atunci cand am gasit acest filmulet care reda mare parte din experienta noastra, doar ca vazuta prin ochii unor copii. Le-a placut. Si au inteles din el mai mult decat din toate povestile mele. L-au urmarit cu mare atentie. Nici nu s-au mai extaziat prea tare la vederea vacutelor asa cum au facut atunci cand au vazut pozele facute de mine; erau concentrati pe informatie. Da, la 4 si respectiv 3 ani, se poate! La prima vizionare au tacut malc. Mi-au cerut sa le mai pun inca de doua ori filmuletul si de fiecare data m-au mitraliat cu intrebari. Nu m-am lasat mai prejos, i-am luat si eu la intrebari sa vad ce au inteles :D. Si au inteles. Au inteles ca, cascavalul Hochland este facut din lapte „de la vacute romanesti”  care manca iarba, ca „reteta este germana”, ca, „cascavalul pleaca de la fabrica la toate magazinele cu masini cu frigidere” si ca are gust laptos si consistenta cremoasa pentru ca este sanatos. Pam-pam!

…. apoi au facut ceea ce era de asteptat, s-au dus la frigider si si-au luat cascaval „Conclad”. Nu au mai avut rabdare sa le tai. Se certau pe bucata de cascaval si muscau care cum si de unde apucau din ea. 🙂

Articole pe aceeasi tema

2 comentarii

  1. Cea mai buna/mare distributie din Romania?! Asa zice in videoclip insa noi am avut experienta ca in Praid, aflat la doi pasi de Sovata sa nu gasimt nimic de la Hochland, dar absolut nimic si am luat in cele 10 zile la pas tot Praidul.

    Poate cei de la Hochland citesc comentariul acesta si pana in septembrie 2014 rezolva acest mic inconvenient legat de distributie: in Praid aflat langa Sovata nu se gasesc produse Hochland dar culmea e ca se gaseau produse de la Delaco.

    1. sper sa primim un raspuns oficial curand. Acum sunt si eu curioasa 🙂
      recunosc, ca nu prea am ajuns in zona.. de ani buni (exeptand vizita la fabrica), asa ca nu stiam asta…