La invitatia Mamicii Urbane, am participat astazi ieri la un eveniment organizat de Medlife (da, „prietenii” mei) cu ocazia infiintarii Oraselului Copiilor Medlife, „oras” locuit de cei 10.000 de copii nascuti in maternitatile Medlife. La mai mare!
Personal nu am deloc o experienta pozitiva cu Medlife; pana acum cu maternitatea nu am nimic. Din contra, o consider putin peste „rivala” ei traditionala, Regina Maria, dar aceasta este numai parerea mea, si voi detalia intr-o postare separata motivele mele…
A fost interesant evenimentul de astazi…
– Am aflat de la Roxana Voloseniuc ( Redactor Sef – Elle) despre experienta nasterii prin cezariana in Medlife (Pachet Diamond – 9500 lei + onorariul medicului extern [de la 2-3000 lei in sus])
– Am aflat de la doctorul Aurel Ionel (directorul clinicii Medlife Eva) ca la EVA pacientele ce nasc prin cezariana nu sunt cazate 24 de ore in salonul postoperator, desi pe site este mentionat acest lucru si gravidele care au nascut prin cezariana acolo dupa ce EVA a fost preluata de Medlife isi amintesc ca au petrecut prima noapte in postoperator.
– Am aflat si ca, in cazul in care o mama ce naste la Medlife doreste sa isi alapteze in continuare toddlerul, chiar si in timpul spitalizarii, o poate face. „Magia” a durat pana am urcat sa facem turul maternitatii, atunci cand una dintre mamele participante ce isi tinea toddlerul in brate, a fost rugata sa iasa cu cea mica din sectie deoarece copii nu au voie. Pam-pam! Asta e un mare minus. Mergi la privat tocmai pentru a nu trece prin tarumele de la stat, iar despartirea de copilul de acasa si faptul ca acestuia ii este interzis sa isi viziteze mama, este una dintre acele traume pe care speri sa le eviti alegand sa platesti pentru a naste la privat.
– Am aflat ca Medlife-ul (ca grup) incurajeaza nasterile naturale dar ca nu refuza pacientele ce isi exprima dorinta de a naste prin cezariana fara indicatie medicala. Conducerea nu este de acord nici cu inducerile nasterilor si nici cu cezariana programata inainte de termen, dar totusi aceste convingeri sunt transmise medicilor sub forma de recomandari pe care acestia pot alege sau nu sa le ignore.
– S-a vizitat numai un salon. Cel care intra la pachetul Diamond. Rezervele standard sunt la jumatate ca suprafata si gazduiesc si doua paturi.
– Salile de nasteri nu s-au vizitat acum, insa, daca nu s-au mai facut modificari din 2010 pana in prezent, sunt situate in blocul operator (chiar si cele pentru nasterile naturale); cu un nivel mai jos fata de rezerve. Sali de travaliu nu stiu sa existe in Medlife Bucuresti… dar sper sa primesc informatia cat mai curand. Later edit: in urma aceste postari, am primit prin e-mail o confirmare din partea reprezentantilor Medlife prin care eram anuntata ca exista sali de travaliu in toate cele trei maternitati Medlife.
Si acum partile bune:
– Medlife Bucuresti este acreditata „spital – prieten al copilului”
– Medlife Eva este acrediata „spital – prieten al nasterii”
– la Eva, procentul nasterilor prin cezariana este 64% (sper ca mi-am amintit corect) . E lucru mare pentru o maternitate privata.
– Medlife se lauda ca pot face fata in-house tuturor complicatii ce pot aparea la nastere, atat in cazul mamelor cat si al copiilor. Pentru toate maternitatile din grup. De Bucuresti nu aveam dubii, dar ma bucur sa aud ca si celelalte maternitati Medlife pot face asta. Totusi, exista costuri… mari, din pacate. Acesta este motivul pentru care unele cazuri sunt trimise in unitatile de stat. De ex, costurile ingrijirii unui permatur pot urca pana la 3000 de euro pe zi…
– Sunt bine echipati pentru a face fata urgentelor neonatologice
– Conditiile de cazare sunt bune. Nu sufera comparatie cu nici o maternitate de stat; asta e clar!
– spre deosebire de un spital de stat, sitemul de management al evaluarii riscurilor este foarte bine pus la punct.
– nu resping ideea VBAC (nastere vaginala dupa cezariana)
– au pachete de nasteri pentru toate buzunarele. Poti naste natural la Medlife Bucuresti si cu 4000 de lei. Daca compari acest tarif cu spagile date intr-un spital de stat (de la portar pana la medic), cu costul „bagajului de spital”, cu costurile hranei care iti e adusa de acasa, vei vedea ca nu iesi cu mult peste costul unei nasteri in sistemul de stat. Si daca pui in balanta conditiile de cazare diferenta va fi mai mult decat justificata. Asta e valabil pentru orice maternitate privata (mai nou costurile nasterilor in sistemul privat, nu difera prea mult de la un spital privat la altul)
Cireasa de pe tort (multumesc, Ana, you made my day!):
Evenimentul de astazi mi-a dat ocazia de a ii adresa domnului Marcu (Director General Medlife) cateva intrebari directe. Nu puteam rata ocazia sa nu abordez subiectele care m-au facut sa am oarece resentimente fata de Medlife: problema „plafonului” la numarul de consultatii lunare pentru abonati, problema receptiei si a „omiterii” aplicarii discounturilor si problema recomandarilor de internare oferite cu prea mare lejeritate la spitalul de copii.
Am ramas placut surprinsa atunci cand domnul Marcu, pentru a imi dovedi ca nu am dreptate m-a invitat sa il insotesc la receptie pentru a verifica. Am acceptat. S-a verificat si s-a dovedit ca am avut dreptate… M-a asigurat ca va investiga in amanunt… Sunt carcotasa si spun ca ar fi fost frumos ca asta sa se intample atunci cand am scris despre situatie… Stiu ca cei care se ocupa de imaginea lor in online au fost notificati de tagurile mele. .. dar, totusi, ma bucur ca se intampla si acum. Cazul meu este banal. Suma aceea chiar era infima – la sume mai mari ma sesizez inainte de a se emite bonul fiscal. Stiu ca nu sunt singura, dar nu suma conteaza, ci principiul.
La capitolul „plafon” pentru consultatiile destinate abonatilor, m-a asigurat ca nu exista nici o politica interna in acest sens si chiar s-a oferit sa testeze personal acesta ipoteza. Nu avea sens… Nu mi s-a intamplat numai mie. Ar fi frumos sa nu se mai intample nimanui de acum inainte.
Legat de lejeritatea cu care se recomanda internarile la spitalul de pediatrie, nu erau prea multe de spus… in plus eu nu am nici o experienta personala cu ei in acest sens, asa ca nu imi puteam sustine cauza decat cu exemple ale cunoscutilor….
Participarea la acest eveniment nu m-a facut sa imi schimb inca parerea despre Medlife, dar ma ducura sa vad ca investesc in reabilitarea imaginii lor si ca fac eforturi, cel putin la modul declarativ, de a isi remedia problemele interne. Nu strig ura. Astept sa vad cu ochii mei schimbarea.
Multumesc pentru invitatie, Ana. A fost o experienta interesanta!
11 comentarii
super articolul
Imi place ca esti curajoasa si obiectiva.
@hapi2233 rosesc!
Cu timpul, toate aceste neajunsuri se vor remedia, sunt sigura, pentru ca va fi concurenta si nu isi vor permite sa piarda clienti. Pana atunci, ferice de cele care au bani suficienti, sa isi permita o nastere la privat.
@vienela nici la stat nu iesi ieftin… Chiar nu am exagerat cand am spus ca tot pe acolo se invart preturile. …. Cat despre rezolvarea problemelor interne…. Cred ca va mai dura ceva.. 🙁
foarte util ce-ai scris. imi place ca ai incercat sa fii obiectiva 😉
sunt om.. ma mai enervez din cand in cand; justificabil atunci cand mai am si motive.. dar totusi adevarul primeaza. Pentru mine, pentru cei care ajung pe acest blog in cautare de informatii, am incercat sa prezint faptele asa cum au fost.
Intrebare, poate stupida, dar ma roade curiozitatea: de ce esti inca abonata Medlife daca esti asa nemultumita?de ce nu incerci alta clinica?
Intrebare, poate stupida, dar ma roade curiozitatea: de ce esti inca abonata Medlife daca esti asa nemultumita?de ce nu incerci alta clinica?
am mai raspuns la asta in trecut. Abia in ianuarie imi pot exprima optiunea de schimbare a furnizorului, iar aceasta va deveni activa din august… Asa ca mai am de asteptat.